مقالات مقالات .

مقالات

نقاشی رئالیسم ؛ شما جزو کدام شاخه از هنرمندان رئالیسم هستید ؟

. می خواهم شما را با زیر شاخه های مختلف سبک آموزش نقاشی رئالیسم آشنا کنم تا از این پس شما با دیدن نقاشی های مختلف از هنرمندان به راحتی این سبک ها را از هم تمیز دهید. یا اگر قصد انتخاب سبکی برای خود هستید بتوانید به کمک این اطلاعات نسبت به علاقه و مهارت خود سبکی را برای خود برگزینید.

سبک نقاشی رئالیسم سبکی عام پسند !
در ابتدا بیاید از سبک نقاشی رئالیسم آغاز کنیم و کمی آن را موشکافی نماییم .

نقاشی رئالیسم یک سبک عام پسند و قابل درک و تحسین برای همه است.

اما در بین کارشناسان تاریخ هنر و منتقدان هنری اصطلاحی بسیار عمیقی دارد ، نقاشی رئالیسم در اواسط قرن ۱۹ بوجود آمد. رئال به بازنگاری هنرمند از محیط و اتفاقات پیرامونش گفته می شود.

نقاشی رئال نباید به آن‌گونه باشد که هنرمند احساس خود را در آن ترسیم کند و یا از آن سوژه چیزی کم کند ، وی باید همان چیزی که مشاهده می‌کند را بدون کم و کاستی به تصویر بکشد.

نقاشی رئالیسم ؛ شما جزو کدام شاخه از هنرمندان رئالیسم هستید ؟

– نقاشان معروف سبک رئالیسم ایران و …
نقاشیانی همچون، استاد مرتضی کاتوزیان، استاد کمال الملک، بروگل، ونسان ونگوگ، رمبراند، فرانسیسکو گویا، گوستا کوربه، پابلو پیکاسو …. و بسیاری دیگر آثاری در این سبک خلق کرده‌اند که به شهرت جهانی دست‌یافته است.

زیرشاخه های نقاشی رئالیسم
نقاشی رئالیسم چندین زیرشاخه دیگری همانند رئالیسم سوسیالیست (از شوروی سابق)، فتو رئالیسم، هایپر رئالیست، سوپر رئالیست و… دارد، برخی سبک ناتورالیسم (نقاشی واقع‌گرا از طبیعت- ایوان شیشکین (نقاش روسی)) را هم از دسته رئالیسم برمی‌شمردند.

اما حالا سبک های رئالیسم ، فتو رئالیسم و هایپر رئالیسم چه تفاوت ها یی با هم دارند ؟
– رئالیسم
نقاشی رئالیسم در واقع ترسیم کردن واقع گرایانه یک سوژه یا یک اتفاق است.

بیشتر از همه به صحیح بودن نسبت و فرم های بدن ، طبیعت و …در واقع بیش از پیش اهمیت آن به فرم و اشکال و اصول است نه نحوه اجرای آن!

نقاشی رئالیسم ؛ شما جزو کدام شاخه از هنرمندان رئالیسم هستید ؟ رئال

– فتو رئالیسم – سبک های نقاشی رئالیسم
همان‌طور که از ابتدای اسم آن پیداست ، فتو به معنا تصویر یا عکس است و ترکیب آن با هم می‌شود نقاشی رئالیسم برگرفته از عکس است.

فتو رئالیسم تمام خصوصیات رئالیسم را داراست و علاوه بر آن باید کاملا مشابه همان تصویری باشد که از روی آن کار می‌شود.

بطورمثال کنتراست ، رنگ سایه ها نورها و اجزا کاملا مشابه با عکس باشد.

فتو رئالیسم یک چالش و یک نبرد بین هنرمند و تکنولوژی!
برخی از هنرمندان و منتقدان هنری با این شاخه رئالیسم مخالفند. زیرا این نظر را دارند که اگر قرار است همه چیز یک اثر شبیه به عکس باشد ، خوب دوربین عکاسی هم همان کار را انجام می‌دهد و این کار هنرمند را محدود می‌کند.

برخی این نظر را صحیح نمی‌دانند و در واقع هنر فتو رئالیسم را یک چالش و یک نبرد بین هنرمند و تکنولوژی می‌دانند. نقاشی های سیاه قلم را می‌توان زیر شاخه ای از این دسته نامید زیرا در طراحی سیاه قلم هم از عکس پیروی می شود و هم تا حد توان هنرمند طراحی رئال و واقع گرایانه صورت می‌گیرد.

در کشور ما بیشتر از هر سبک هنری دیگری هنرمندان حرفه ایی و آماتور فتورئالیسم داریم ، و در هر گوشه کناری کسی با عکس ، مداد و کاغذ در تکاپوست غافل از اینکه بداند عضو کدام مکتب است.
نقاشی رئالیسم ؛ شما جزو کدام شاخه از هنرمندان رئالیسم هستید ؟ طراحی فتورئالیست

هایپر رئالیست – نقاشی رئالیسم
انسان در هنر به دنبال رها شدن از دنیای واقعیست، هنر برای رسیدن به معنای پنهان و دست نیافتنی، کلیدیست نهایی برای گشودن درهای فضای بی انتها. از این رو سبک هنری مانند هایپررئالیسم ، جاییست که مرز بین واقعیت و هنر کاملا پاک می شود، هایپر رئالیسم در اواخر دهه 1960 از پایه های عکاسی آمریکایی بالا آمد و پیشرفت دوربین ها و بالاتر رفتن کیفیت این دوربین ها پیشرفت کرد.

این سبک زیر شاخه‌ای از نقاشی رئالیسم است، معنی این اصطلاح در لغت : واقع‌گرایی افراطی ( Hyperrealism ) است.

– هایپر رئالیست الهام گرفتن از هنر عکاسی!
این سبک واقع‌نمایی با الهام گرفتن از هنر عکاسی است که در آن به‌صورت بسیار افراطی دقیق و عکس گونه ، پرتره ، پیکره و اشیای صنعتی در ابعاد مختلف اغلب بزرگ به تصویر کشیده می‌شود. با پیشرفت تکنولوژی دوربین ها قادر به تصویر بردای با وضوح بسیار بالایی شدند.

تصاویر گرفته شده به حدی با کیفیت و جزئیات بالا بود که چشم انسان توانایی دیدن این جزئیات را در حالت عادی نداشت و این تصاویر به نقاشان هایپر رئال کمک شایانی کرد تا آثاری بی عیب و نقص با دقتی بسیار بالا و شگرف خلق کنند که ببینندگان را مبهوت و انگشت به دهان نگاه داشت و در موجی از شگفتی غرق کرد.
منبع: /https://arttool.ir


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ شهریور ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۱۶:۳۷ توسط:admin موضوع: نظرات (0)